Sloga osvojila Kup Opštinskog fudbalskog saveza Srbac

Fudbalski klub Sloga iz Srpca pobjednik je Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Srbac za 2018. godinu! U finalnoj utakmici na gradskom stadionu u Srpcu, Sloga je rezultatom 4:3 savladala Mladost iz Bajinaca u utakmici koja je obilovala atraktivnim fudbalskim potezima i brojnim preokretima, što je publika nagradila zasluženim aplauzima po završetku susreta.

Sloga koja nastupa u Drugoj ligi zapad bila je favorit u ovoj utakmici, ali je Mladost koja je član Područne lige Gradiška prva stigla do vođstva. Strijelac u 13. minutu je bio Igor NJežić. 

Srbački drugoligaš vratio se u život u 31. minutu. Sudija Bojan Balaban dosudio je jedanaesterac nakon što je Saša Kojadinović u kaznenom prostoru srušio Predraga Travara koji je bio precizan sa bijele tačke za 1:1. Dva minuta kasnije Sloga je povela preko Zlatka Grgeca koji je sa petnaestak metara uputio precizan udarac a lopta pogodila jednog igrača Mladosti i ušla u gol. 

U drugom poluvremenu Bajinčani su uspjeli poravnati rezultat u 54. minutu nakon jedanaesterca koga je precizno izveo Jovan Lukajić. U 64. minutu dogodio se novi preokret i novo vođstvo Mladosti kada je na asistenciju NJežića, Lazar Sember postigao sjajan pogodak za 3:2.

Dvije minute kasnije, posjetioci su imali priliku vidjeti najljepši potez na utakmici kada je golman Sloge, Branko Grahovac, sa oko 25 metara postigao prekrasan pogodak iz slobodnog udarca i izjednačio na 3:3. Ovim pogotokom Grahovac je vratio sjećanja na utakmicu Superlige Srbije iz 2008. godine kada je u dresu Borca iz Čačka topovskim udarcem izjednačio rezultat na 1:1 protiv OFK Beograda u zadnjim minutama utakmice.

Do novog preokreta Sloga stiže u 76. minutu kada je Milovan Novaković u duelu sa golmanom Mladosti, Bojanom Dobrijevićem, izašao kao pobjednik i postavio konačnih 4:3. 

Pehar kapitenu pobjedničkog tima, Srđanu Maletiću, uručio je predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška, Slavoljub Žujić. 

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je igrač Sloge, Zlatko Grgec.

Priznanja su uručena i za FK Mladost koje je dobilo diplome za ulazak u finale ove godine i za ostvaren uspjeh u prošlogodišnjem kup takmičenju kada su osvojili Kup Opštinskog fudbalskog saveza Srbac i stigli čak do osmine finala Kupa RS gdje su poraženi od Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Uručene su i zahvalnice za veliki doprinos u razvoju i afirmaciji fudbala na području opštine Srbac koje su dobili: Dragan Marić, Branko Grahovac, Boro Pilipović i Petar Šuščević.

Diplome su dobile i sudije finalnog susreta, glavni sudija Bojan Balaban i pomoćne sudije Slađan Kozić i Duško Lepir. Delegat susreta je bio Dragan Aleksić.

Šef stručnog štaba Sloge, Zoran Novaković, čestitao je svojim igračima na dobroj partiji i prvom trofeju nakon što je sjeo na trenersku klupu srbačkog drugoligaša.

“Prije početka proljećnog dijela sezone naš prioritet je bio opstanak u Drugoj ligi zapad što smo praktično ostvarili. Nismo se specijalno pripremali za kup takmičenje ali je lijepo biti prvi na području opštine. Utakmica je bila atraktivna za oko, puna golova i vjerujem da su posjetioci uživali”, istakao je Novaković.

On ističe da su ambicije Sloge da popravi plasman u narednoj prvenstvenoj sezoni i da srbački drugoligaš više ne dođe u situaciju da se bori za opstanak u ovom rangu takmičenja. 

Prije finalne utakmice, odigrana je i utakmica između omladinske selekcije Sloge i reprezentacije opštine Srbac u kojoj su nastupili dječaci od 2004. do 2006. godišta a rezultat je glasio – 0:0. 

Opština Srbac