Australija savladala Tunis i ostala u igri za osminu finala

Fudbaleri Australije savladali su minimalnim rezultatom (1:0) selekciju Tunisa u prvom meču drugog kola grupe D na Mundijalu u Kataru.

Tunišani su se borili, baš kao što je to bilo i protiv Danaca, ali puka bitka nije dovoljna da bi se igrao fudbal. Taktički, Australija je stajala stabilnije, uz solidnu defanzivnu postavku koja je i kao takva zadržala gotovo sve napade afričke selekcije, navode sportske.net.

Australijanci su poveli u prvom poluvremenu. Igrao se 23. minut kada je Gudvin centrirao sa lijeve strane, a Mičel Djuk fenomenalno zakačio loptu glavom i poslao je u malu mrežu Dahmena za veliko slavlje "kengura" koji su tako prvi put u svojoj istoriji vodili na poluvremenu mundijalske utakmice.

Imali su Tunišani dve dobre situacije u završnici prvog dijela kada su Mohamed Drager i Jusuf Mskani propustili najbolje prilike za svoj tim.

Nije Tunis izgledao kao ekipa koja ima jasnu ideju kako da dođe do pogotka. Gurali su lopte na krila, ali sve se to završavalo bezuspešno. S druge strane, Australija se branila u formaciji 4-4-2 s pritiskom dvojice napadača što je odbijalo ideje protivnika.

Bilo je sve to malo neorganizovanije u nastavku susreta i s jedne i s druge strane. Fizički, utakmica jeste bila zahtjevna, dosta se trčalo, ali ponavljamo, kvalitet i fudbalska maštovitost nisu radili danas.

No, Australijance koji su mogli i do drugog gola preko Lekija kojeg su centimetri odvojili od toga, zanimala je samo pobjeda i do nje su zasluženo došli.

Tako sada, nakon poraza u prvom kolu, dolaze do tri boda koja za njih znače krupan korak ka osmini finala, posebno ukoliko Danci ne pobijede Francuze večeras.

Igrač utakmice, čovek koji je zaustavljao gotovo sve pokušaje i prodore Tunišana bio je štoper Stouka Hari Sauter. Maestralno izdanje. Takođe, izuzetan je bio i Aron Muj.

glassrpske.com