Braća Hofman i Tupeša prijavljeni za prijetnje svjedoku

Dobojska policija podnijela je prijavu protiv Aleksandra Jovanovića zvanog Tupeša iz Modriče, braće Miljana i Ljubana Hofman Vidović iz Bijeljine i Vladimira Milutinovića Vlada iz Srbije zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Radi se o ”batinašima” koji su široj javnosti poznati po snimcima objavljenim na društvenim mrežama na kojima prijete konobarima i vlasnicima kafića u Modriči.

Iz policije su, navodeći inicijale osumnjičenih, potvrdili da su podnijeli prijavu.

Protiv braće Hofman iz Beograda  i Aleksandra Jovanovića Tupeše iz Modriče policija je podnijela izvještaj zbog sumnje da su prijetili osobama u Modriči, saznaje Srpskainfo.

Prema informacijama ovog portala, braća Hofman i Tupeša su prijetili Ivanu Mitriću vlasniku kafića „Strit“ kako bi on lažno svjedočio u koristi Jovanovića.

Oko 15 dana prije njihovog dolaska u Modriču oni su pozvali Mitrića i tražili od njega da lažno svjedoči u predmetima koji se vode protiv Tupeše. Protiv njega su u toku predmeti za krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nasilničko ponašanje i zbog oružja – kaže izvor Srpskainfo.

Dalje dodaje da se Mitrić prepao i odlučio da ne promijeni iskaz, što je zasmetalo braći Hofman koji su tada zajedno sa još 23 osobe došle u Modriču da prijete njemu i još jednoj osobi.

Njihove prijetnje i bahato ponašanje snimili su telefonima i to je objavljeno na svim društvenim mrežama što je izazvao strah kod ljudi.

Izvor je pojasnio da je ovom prilikom podnesen izvještaj.

U PU Doboj su rekli da su A.J i M.B osumnjičeni da su putem telefona ostvarili kontakt sa oštećenim iz Modriče i tom prilikom prijetnjama pokušali da ga navedu da da lažnu izjavu u svojstvu svjedoka u sudskom postupku koji se vodi protiv A.J. za više krivičnih djela, na šta oštećeni nije pristao.

Za Lj.V i B.M postoji sumnja da su zajedno sa još 23 osobe prethono angažovani od strane A. J. došli u Modriču i tražili oštećenog.

Tom prilikom su se kretali u grupi i ponašali drsko, pokušavajući da uplaše oštećenog kako bi dao lažnu izjavu u sudskom postupku koji se vodi protiv A.J za više krivičnih djela.

 

Tagovi: