Brankica dobila posao nakon 40 godina: Sreći nema kraja

Brankica Dodig iz Drvara, nakon 40 godina na birou za zapošljavanje, dobila je posao u Fabrici za proizvodnju konfekcije "Jumko". Prije rata, kratko je bila zaposlena u fabrici tepiha, a potom je kao trgovac radila u Prnjavoru.

Iako je završila Srednju ekonomsku školu, Brankica nikad nije radila u struci. Prije rata, kratko je bila zaposlena u fabrici tepiha, a potom je kao trgovac radila u Prnjavoru. Ni slutila nije da će, nakon 40 godina provedenih na birou, dobiti posao u tekstilnoj industriji.

- Drvar je, nažalost, ostao pust poslije rata. I ono malo stanovništva što se vratilo, polako nestaje. Kad smo se vratili iz izbjeglištva 2002. godine i ognjište podizali iz pepela, ni slutili nismo da će fabrika iz Vranja otvoriti pogon u Drvaru i pružiti šansu svima onima koji žele da rade bez obzira na stručnu spremu i godine. Pogon "Jumka" velika je nada za opstanak ovog kraja - ispričala je Brankica Dodig za "Glas Srpske".

U Drvaru je teška situacija - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

FOTO: AVAZ, U Drvaru je teška situacija

Brankica kaže da posao za šivaćom mašinom nije težak i ko želi, može brzo da savlada sve tehnike šivanja.

Ova šezdesetogodišnja Drvarčanka ponosna je majka kćerke i baka troje unučadi, a uskoro će njenu radost uveličati četvrto unuče.