Cvijanović: Građanima Srpske vaučeri za domaće turističke destinacije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će naredne sedmice biti kreiran program na osnovu kojeg će građanima biti dijeljeni vaučeri koje će moći da troše na turističkim destinacijama u Srpskoj, a uz podršku jednog od fondova iz kojih će biti sanirane negativne posljedice epidemije virusa korona.

Cvijanovićeva je istakla da je to dogovoreno na sastanku sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, a na osnovu sugestija Privredne komore i onih koji rade u oblasti hotelijerstva i turizma.

- Taj program će omogućiti našim ljudima da dožive svoju Republiku Srpsku na drugačiji način i obiđu mnoga mjesta za koja su čuli, ali su uvijek željeli da idu negdje drugo jer je to valjda u ljudskoj prirodi. Biće to stimulativno za hotelijerstvo, turizam u cjelini i za građane. Kreirane su konture tog programa, a sljedeće sedmice, vjerovatno u četvrtak, imaćemo sastanak sa ljudima iz tog sektora kako bismo konačno definisali mjere koje će biti sprovođene tokom cijele godine, naglasila je Cvijanovićeva gostujući u emisiji Aktuelno na "RTRS".

Ona je istakla da je sigurna da će građani biti oprezni i ako budu otvorene granice za putovanja, dodavši da se veliki broj porodica neće osjećati komotno da putuje, pogotovo ako imaju malu djecu.

Cvijanovićeva je rekla za da sada analiziraju na koji način treba sanirati štetu od epidemije virusa korona i prilagoditi se.

 

Tagovi: