Demanti Draška Stanivukovića

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković uputio je demanti na tekst preuzet sa portala banjaluka.net.

Demanti prenosimo u cijelosti:

Vaš dezinformativni portal nastavio je sa iznošenjem neistina na račun mog rada kao poslanika sa najviše osvojenih glasova u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Vaš portal piše sljedeće:

“Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini i kandidat ove partije za gradonačenika Banjaluke, nastavio je ovih dana sa snimanje promotivnih video klipova u kojim, navodno, dijeli pomoć ugroženim kategorijama stanovništva”.

Konkretnim, za građane bitnim radom na terenu, ne u skupocjenim kabinetima i službenim automobilima kako to radi gospoda iz vlasti, našem radu su se priključili brojni građani, koji podržavaju sve naše aktivnosti, te dolaze na iste. To ne znači da i ta osoba ne može biti u stanju potrebe.

Čovjek, sa fotografije nije nikakav statista, već odgovoran građanin, koji ima želju da bude društveno odgovoran i društveno aktivan, što je u normalnim, demokratskim društvima poželjna pojava.

Kao i svim građanima koji su nas pozvali, a mi u tome trenutku bili u mogućnosti, ovome čovjeku, koji podržava naše aktivnosti, smo poklonili paket maski.

Mi nismo navodno dijelili pomoć kako pišete, već smo zaista dijelili pomoć. Većinu dostavljnih namirnica, lijekova i maski nismo naplatili budući da se uglavnom radi o našim sugrađanima u stanju socijalne potrebe. Za razliku od Vlade koja je od mjera za pomoći građanima donijela diktatorko-represivne mjere kažnjavanja ljudi, te kršenja međunarodnih konvencija o pravu na slobodu mišljenja i izražavanja.

Nije normalno da je odlukom vlasti ukinuta demokratija i zavedena diktatura i represija pod izgovorom da su to mjere protiv širenja virusa korona.

Ne bi te politički instruisane pisanije bile ništa čudno da se mi ne nalazimo u vremenu pandemije korona virusa (KOVID-19).

Vrijeme kada svaki pojedinac treba da pokaže maksimalnu dozu odgovornosti i solidarnosti sa drugim sugrađanima, vi i portaloidi s kojih prenosite vijesti bavite se listanjem mojih fotografija i ne baš tako vještim rukovanjem tekstom i fotografijom.

Vrijeme je da počnete, osim promovisanja mene u negativnom kontekstu, da se uključite sa konstruktivnim i realnim pisanjem vezanim uz trenutnu epidemiološku situaciju.