Dječiji grad otvoren za mališane do 14. oktobra

U sportskoj dvorani „9. januar“ u Srpcu od nedjelje je otvoren Prvi dječiji grad koji obiluje raznim zabavnim sadržajima za najmlađe.

Dječiji grad će biti postavljen do 14. oktobra a gostuje u okviru obilježavanja Dana i krsne slave opštine Srbac. Organizator je Centar za kulturu i sport.

Radno vrijeme je od 12 do 22 časa a cijena ulaznice za pola sata je 5 KM. Omogućene su i grupne posjete predškolskih i školskih ustanova i drugih organizacija.

„Po uzoru na brojne evropske gradove, pa i gradove u našem okruženju, došli smo na ideju da za najmlađe organizujemo sadržaje i da im dane vašara učinimo zabavnijim. Obzirom da nas u ovo godine prati hladno vrijeme i kiša, za djecu smo organizovali zabavni park u zatvorenom, koji sadrži trampoline, tobogane, stoni tenis i druge zanimacije“, rekao je direktor Centra za kulturu i sport Radovan Mitraković.

On je dodao da je cijena boravka prilagođena onome što grad za djecu nudi.

„Cijena od 5 KM za pola sata djeluje mnogo, ali ako se uzme obzir da par minuta boravka djeteta na nekoj od sprava za zabavu iznosi dvije ili više maraka, onda ovaj iznos za pola sata nije mnogo, jer će dijete imati priliku da se za taj novac zabavlja na više sprava“, rekao je Mitraković.

Polaznici Dječijeg vrtića „Naša radost“ danas su organizovano posjetili Dječiji grad a ulaznice je obezbijedila Opština Srbac.

U sklopu Dječijeg grada nalaze se i prodajni štandovi sa ručnim radovima, jelom i pićem koje su izrađivali i pripremali članovi Udruženja građana „C.E.Z.A.R.“ , Udruženja žena Srbac i Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama „Izvor“.