Dodik o virusu korona: Moguće je da se neke mjere zaštite dodatno ojačaju

Predsjednik SNSD-a nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke govorio je o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i poručio da je moguće da se neke mjere zaštite dodatno ojačaju.

- Koronavirus nije nestao u Republici Srpskoj i mi ćemo u sljedeća dva dana vršiti procjenu o epidemiološkoj situaciji u Srpskoj. Moguće da će se neke mjere zaštite dodatno ojačati vezano za činjenicu da u čitavom regionu imamo značajni povratak zaraženih, poručio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH poručio je da će se morati poduzimati neke restriktivne mjere ukoliko se epidemiološka slika pogorša.

- Taj povratak nije te težine kao što je bio na početku, snaga virusa je nešto manja, ali ona jeste zabrinjavajuća sa stajališta broja ljudi koji su zaraženi. Moramo apelovati na ljude. Jedini način na koji se možemo ovom suprostaviti je samodisciplina i pridržavanja mjera zaštite. Inače ćemo morati poduzimati restriktivne mjere, rekao je Dodik.

Istakao je da zemlje u regionu već poduzimaju određene mjere.

- U Sloveniji je uveden ponovo karantin, Crna Gora ponovo zatvara svoje granice, Hrvatska to isto čini, kao i čitava Evropska unija. Vidjećemo na koji način ćemo se odnositi prema tome. Nije korektno i nije fer da granice BiH budu otvorene za građane Hrvatska, a da to ne bude suprotno, rekao je Dodik i dodao:

Naš princip u tom pogledu biće da se pokuša napraviti neka vrsta reciprociteta.

Tagovi: