Dodik: Spreman sam da dam dvije milijarde i da se raziđemo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da u BiH nema nikakve vanredne situacije i da iza politike Srpske ne stoji ne stoji namjera izazivanja bilo koga.

Dodik je istakao da Republika Srpska poštuje slovo Dejtonskog sporazuma i da ne postoji plan o secesiji.

- Niko ne proglašava secesiju, mi se ne odvajamo u BiH, mi smo kao Republika Srpska ušli u BiH, nemamo plan secesije, ali ukoliko svi naši napori ne uspiju, imamo plan da se razdružimo sa FBiH. Mi imamo odnos sa FBiH koja je strana Dejtonskog sporazuma. Ako imamo šta da razgovaramo, mi treba da razgovarao sa FBiH, a ne sa organima BiH koji su izvedeno - poručio je predsjednik Srpske za Fejs TV.

On je naglasio da se ni od jednog političara iz Republike Srpske ne može čuti priča o ratu, za razliku od političara iz FBiH.

Istaknuo je da niko nije mogao čuti ni jednog politčara iz Srpske, pa je govorio o duhu Dejtonskog sporazuma, odnosima i uređenju.

- Ja sam spreman da vam dam dvije milijarde obeštećenja, da za deset godina isplatite svoje neke stvari. Da Potočare eksteritorijalno damo vama Bošnjacima. Da se jednostavno raziđemo jer nema načina da se živi dalje. A rata neće biti. Mi nećemo rata, ali ćemo otići jednog dana - poručio je Dodik i dodao da svi Bošnjački politiačri imaju jedan cilj, a to je da rasture Republiku Srpsku.

Tagovi: