Dodik: Srpskoj je važna odbrambena sposobnost Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na Pešteru, gdje je prisustvovao velikoj vojnoj vježbi “Vihor 2024”, da je za Srpsku značajno da Srbija ima sposobnost da očuva teritorijalni integritet, način života i obezbijedi slobodu za koju se svi zalažu.

Dodik je naglasio da Srbija pokazuje sposobnost da napreduje u svim segmentima.

- Srbija pokazuje sposobnost da na svim poljima napreduje. Današnja vježba to potvrđuje. Opšti napredak koji Srbija pokazuje raduje i građane Srbije i sve nas u Republici Srpskoj - poručio je Dodik.

On je čestitao svim vojnicima i učesnicima uspješno izvedenu vježbu koja je pokazala operativnu sposobnost i visoki stepen morala.

Na vojnom poligonu Pešter danas je u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Srpske održana velika vojna vježba “Vihor 24” na kojoj je prvi put prikazano 50 novih oruđa Vojske Srbije, među kojim su posebno atraktivni dronovi – kamikaze.

Združenoj taktičkoj vojnoj vježbi “Vihor 2024” prisustvovali su i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

banjaluka.net

Tagovi: