Ðoković u četvrtfinalu Vimbldona: "Ovaj teren posebno mesto u mom srcu"

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je sinoć savladao Holanđanina Tima van Rajthovena sa 3:1 u setlovima - 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

Ðoković je praktično "poklonio" rivalu drugi set, jer je u finišu propustio četiri brejk lopte, ali je uprkos tome bez većih problema izborio mjesto među osam najboljih.

Rival u četvrtfinalu biće mu mladi Italijan Janik Siner, koji je prethodno savladao Španca Karlosa Alkaraza 6:1, 6:4, 6:7 (8:10), 6:3.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 46,8 miliona evra.

- Bio je ovo težak meč, nikada ranije nismo igrali jedan protiv drugog, on je pre nekoliko nedelja dobio neke igrače iz Top 10 ili Top 5 i osvojio turnir u Holandiji - rekao je Novak Ðoković poslije pobjede protiv Tima van Rajthovena.

- Znao sam da neće biti lako. Sa takvim servisom i takvim talentom može da naparvi mnogo toga, pa mi je bilo potrebno vremena da se naviknem na njegov ritam - izjavio je Ðoković i potom konstatovao da je dobro što je završio meč prije 23 časa po londonskom vremenu i "policijskog časa".

Srpski teniser posebno se zahvalio legendarnoj Bili Džin King što je odgledala meč do kraja, ali i što je tokom proslave 100. godišnjice "Central korta" mnogo naučio od nje.

- Ovaj teren ima posebno mesto u mom srcu, kada sam gledao prvi teniski meč to je bilo na ovom terenu, kada je Pit Sampras osvojio svoj prvi Vimbldon, to me je inspirisalo i tako sam se zaljubio u tenis. Sanjao sam da jednog dana osvojim Vimbldon i sada imam tu privilegiju, osvojio sam ga više puta i svak put kad dođem osetim koliko je poseban, koliko je sve posebno ovde, sve je belo i nema reklama, bitni su samo igrači. Hvala vam što ste ovde i što je ovo sve još lepše - istakao je Ðoković.

 

nezavisne.com

Tagovi: