Drama u Banjaluci: Izašao iz pežoa i uperio pištolj u pješaka

Banjalučanin Z.M. uhapšen je u ovom gradu proteklog petka a nakon što je izašao iz svog automobila i uperio pištolj u osobu koja je hodala pješke.

Sve se desilo u petak pola sata iza ponoći u Bulevaru Živojina Mišića, u naselju Borik, kada je oštećeni prijavio nemili slučaj policiji.

- Nadležnoj policijskoj stanici, istog dana oko 00,30 časova, oštećeno lice prijavilo je da je neposredno prije prijave dok se kretalo pješke ulicom Bulevar Živojina Mišića u Banjaluci, lice Z.M. zaustavilo putničko vozilo marke pežo, a potom izašlo iz vozila i u njegovom pravcu uperilo pištolj, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu - kažu u Policijskoj upravi Banjaluka.

Tokom kriminalističke obrade osumnjičenog Z.M. pronađen je i oduzet pištolj marke „V. Bernardelli Gardone V.T.“ kalibra 7,65 mm i sedam komada pripadajuće municije, prenosi ATV.

Navedeni je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

 

Tagovi: