Elton Džon održao posljednji koncert u karijeri

Elton Džon održao je spektakularan koncert u Los Anđelesu zaključivši svoju američku oproštajnu turneju u gradu u kojem je davne 1970. u noćnom klubu Trubadur započeo karijeru koja je potrajala pola vijeka.

Na golemom bejzbolskom stadionu Dodžersa, na kojem je 1975. godine održao dva koncerta za pamćenje, Elton Džon je priredio posebnu i dirljivu veče.

– Kao što znate, prestajem s turnejama i bit će ovo moj posljednji koncert u Americi i Kanadi – rekao je pjevač prije nego što se popeo na scenu sa suprugom Davidom Furnišem i dvojicom sinova, s kojima želi provoditi više vremena.

Britanska megazvijezda ima poseban odnos s Los Anđelesom i podsjeća da je prije postala slavna i priznata u Americi nego u Velikoj Britaniji.

Na sceni su mu se pridružile pjevačice Dua Lipa, Kiki Di i Brandi Karlile za duete “Cold Heart”, “Don't Go Breaking My Heart” i “Don't Let the Sun Go Down on Me”.

Među ostalim gostima su bili pjevači Pol Mekartni, Mik Džeger i Džoni Mičel, Džonov dugogodišnji saradnik i tekstopisac Berni Taupin i glumac Taron Egerton, koji je glumio pjevača u filmu “Roketmen” iz 2019.

Oproštajnu turneju započeo je 2018.

Elton Džon je oproštajnu turneju “Farewell Yellow Brick Road” započeo 2018. godine, predvidjevši više od 300 koncerata širom svijeta u tri godine, no prekinula ju je pandemija koronavirusa pa ju je nastavio 2022.

Pjevač, širokoj publici možda najpoznatiji po pjesmi “Candle in the Wind”, nanizao je mnogo hitova, uključujući “Tiny Dancer”, “Your Song”, “Crocodile Rock” i “Goodbye Yellow Brick Road”.

Osvojio je čak šest nagrada Gremi, a upisan je u Kuću slavnih Rok&Rola i Kuću slavnih kompozitora, prenosi N1.

Na stadion Dodžersa stigao je u šljokičastom ogrtaču i s bejzbolskom kapom te je poručio publici:

– Budite blagi i nježni jedni prema drugima. Zbogom! -

Potom je otpjevao Goodbye Yellow Brick Road.

Elton Džon u januaru putuje u Australiju na drugi dio turneje.

srpskainfo.com