Francuska hitno izmijenila zakon, evo kako Đoković može da igra

Rolan Garos će ipak biti turnir na kome ćemo gledati Novaka Đokovića čak iako se ne vakciniše.

Srpski teniser Novak Đoković je po povratku iz Australije saznao da će uslov za sve grend slem turnire biti potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa, ali došlo je do promjene!

Rolan Garos je posljednji u nizu velikih turnira na kome je odlukom vlasti u Francuskoj zabranjeno nevakcinisanim teniserima da učestvuju, međutim nakon velikih pritisaka napravili su izmjene u svojoj politici o "zelenim sertifikatima" i to je vijest koja će obradovati Đokovića.

Odlučeno je da svi oni koji su u posljednjih šest mjeseci preboljeli korona virus imaju isti status kao i vakcinisani, što znači da će Đoković moći da uđe u Francusku.

Pozitivan test na korona virus dobio je sredinom decembra i to znači da će njegova "kovid propusnica" važiti do polovine juna, što automatski znači i da će moći da igra na predstojećem Rolan Garosu. Čak i ako se ne vakciniše, ali opet ne bi bilo šokantno ni to da učini i tako sebe spasi birokratije.

Turnir u Parizu, na kome Novak Đoković brani trofej, počinje 22. maja i završava se 5. juna, a Novak neće imati brige oko kovid propusnice jer će biti zelene boje sve do 16. juna.

Od ponedjeljka će svi sportisti morati na raspolaganju da imaju takozvani "super kovid-pasoš", koji se dobija ukoliko su vakcinisani ili je prošlo barem 11 dana od oporavka od kovida, a ne više od šest mjeseci od tog termina, saopštili su u dopuni zakona u Francuskoj.

Podsjetimo, srpski teniser je deportovan iz Australije i trenutno odmara u Crnoj Gori, a u međuvremenu mu je stigao poziv iz Holandije da nastupi kod njih.

mondo.ba