"Hotel Balkan" od večeras na malim ekranima

Telenovela "Hotel Balkan", serijski projekat Telekoma Srbija i "Bosonoga produkcije", od večeras će  biti prikazivan na Prvom programu RTS-a.

Svakim radnim danom, od 20 časova, gledaoci će moći da spozanju sve tajne “Hotela Balkan” i, zapravo, cijele lepeze likova koji donose priču o jednoj porodici, Kuruzovićima. Saga je to prepuna emocija različitih boja i intenziteta, kompleksan spoj prošlosti i sadašnjosti.

Žanrovski gledano drama, a formatom telenovela, “Hotel Balkan” je očigledno prepun iznenađenja, a to potvrđuje i sam rad na seriji, koji je cijelu ekipu okupljenu u filmskom studiju nadomak Banjaluke ujedinio i održao na okupu upravo kroz želju i ambiciju da nešto tipično učine autentičnim.

– Pokušali smo da taj format nekako obrnemo, što nam je i scenario nudio, jer sapunice su inače o mladima, a ovo je sapunica o starcima. I to je dobro ispalo, jer su svi ti mladi ljudi, mahom studenti, koji rade sa nama, vidjeli kreativni izazov u tome što smo odlučili da, dakle, ne radimo tipično. Ne znam koliko smo uspjeli u tome, ali znam da je telenovela “Hotel Balkan” drugačija – rekao je reditelj Saša Karanović.

 

FOTO: BOSONOGA PRODUKCIJA

Uprkos brojnim izazovima, prvenstveno usljed aktuelne globalne krize, snimanje prve sezone TV novele “Hotel Balkan” je uspješno realizovano, s akcentom na podizanje ljestvice kako u estetskom, tako i dramskom smislu. Sve to je, kako kažu članovi produkcijske ekipe i glumačke postave, mnogo olakšala činjenica da su svi zajedno, a svako na svoj način, rasli i razvijali se kroz ovaj projekat, svjesni da su njime postavili temelje jednog novog žanra na ovim prostorima.

– Atmosfera tokom snimanja je bila sjajna, a pogotovo mi je drago što smo svi bili opušteni, nije bilo tenzije, podupirali smo jedni druge, radili smo jedni za druge. Tako da mislim da će za sve nas ovo značiti mnogo, zahvaljujući ovome bićemo u nekim sljedećim projektima i bolji i brži i tačniji – istakao je glumac Danilo Kerkez.

FOTO: BOSONOGA PRODUKCIJA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Osim njega, u glumačkoj podjeli su i Radoje Čupić, Saša Torlaković, Goran Jokić, Sanja Popović, Željko Erkić, Nikola Pejaković Kolja, Bora Nenić i mnogi drugi, koji svojim bravurama donose odgovor na pitanje zašto je skrivanje osjećanja komplikovana igra i zašto iz nje niko ne može izaći nepovrijeđen.

“Hotel Balkan” je, naime, priča o jednoj porodici, ali i o svim porodicama, o svakome od nas; ko smo i kakvi u svojoj, ljudskoj suštini. A zašto su baš tajne, intrige i razmirice te naposlijetku i grijesi neraskidiv dio svake, pa i porodice Kuruzović, saznaćemo već ovog ponedjeljka, na programu RTS-a, a nešto kasnije i Superstar TV kanala, kao i RTV BN.

Tagovi: