Hrvat uhapšen zbog krađa u Gradišci, robu iznosio u "termo-kesama"

Državljanin Hrvatske L.I. iz Zagreba osumnjičen je da je krao garderobu iz trgovina u Gradišci i neometano iznosio iz trgovina uz upotrebu ručno izrađenih improvizovanih kesa (termo-kese).

Naime, službenici Policijske uprave Gradiška u srijedu su identifikovali i uhapsili L.I., kojeg terete da je počinio krivično djelo krađa.

Isti dan oko 11 časova oštećeni je prijavio da je dan ranije iz trgovinske radnje u Ulici 16. krajiške brigade, ukradeno više komada odjevnih predmeta, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 400 KM.

Policija je ubrzo pronašla i uhapsila L.I.

- Daljim radom utvrđeno je da je krađe počinio u još dvije trgovinske radnje na području grada Gradiška. U svim trgovinskim radnjama krivična djela su izvršena na način da je odjevne predmete iz njih iznosio neometano uz upotrebu ručno izrađenih improvizovanih kesa - navode iz PU Gradiška.

Dodaju da je počinjenim krivičnim djelima L.I. pričinio materijalnu štetu od oko 1.000 KM, a sebi je pribavio protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

On će na dalje postupanje biti predat u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za strance, Terenskog centra Banja Luka.

nezavisne.com

Tagovi: