Humanitarna modna revija kao podrška oboljelima od karcinoma

Zajedništvo, solidarnost, ljubav prema bližnjim, želja da se pomogne, plemenitost – sve navedene emocije su bile prisutne za vrijeme humanitarne modne revije pod nazivom “U novom životu srcem za Iskru”.

Večeras su na humanitarnoj modnoj reviji učestvovali Teslićani i Teslićanke koji su se borili i izborili sa različitim oblicima karcinoma i na taj način pružili podršku svima onima koji se sa nekom od bolesti trenutno suočavaju.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević iskazao je poseban senzibilitet prema osobama koje boluju od karcinoma, opake bolesti koja je, nažalost, sve češća pojava u našem društvu. Poručio je večeras da je veoma važna briga o zdravlju i ukazao na značaj i potrebu pravovremenih kontrola koje mogu spasiti od različitih oboljenja, pa i karcinoma.

- Ne smijemo ostati nijemi pred teškim životnim bitkama naših sugrađana. Njihova snaga, herojska borba za život i zdravlje i nepokolebljivi duh trebaju biti inspiracija svima nama. Naša je obaveza pomoći im u mjeri u kojoj možemo, ohrabriti ih i poslati poruku da nisu sami – rekao je Miličević.

Organizatori kažu da hrabrost i plementost nerijetko idu ruku pod ruku. Tako je bilo i ovaj put. Sav prihod od dobrovoljnih priloga prikupljenih tokom revije, Teslićani su namijenili Roditeljskoj kući „Iskra“ – kući koja je privremeni Dom za djecu oboljelu od karcinoma.

Učesnici revije bili su Ana Vaselić, Uroš Ćosić, Milorad Petrović, Predrag Dević, Snježana Petrović, Danica Diamant Nikolić, Velinka Malivojević, Snježana Bojanović, Dragoslava Tomić, Radomirka Popović, Milivojka Perišić, Marija Pavlović i Ljiljana Stanković.

Tagovi: