Srbac: Igrači na odmoru, a konji na terenu

Posljedice epidemije virusa korona evidentne su i na sportskim terenima lokalnih klubova, naročito fudbalskih, gdje stadione koriste za ispašu stoke.

U Prijebljezima kod Srpca, gdje odavno nema fudbalera i fudbalske lopte, travnati teren koriste za ispašu konja i druge stoke. Za to vrijeme lokalni igrači očekuju povoljniju epidemiološku stiuaciju i rade druge poslove, sve dok ne bude sasvim bezbjedno po zdravlje, početi treninge i utakmice, piše Srpskainfo.

Identično je i u drugim selima, gdje su sportska takmičenja u drugom planu. Samo u pojedinim sredinama, fudbalski entuzijasti kose i održavaju stadione, grade i uređuju infrastrukturu u iščekivanju početka nove takmičarske sezone.

Ipak, u većini sela, za stative i ogradu vezana je stoka koja pase travu. Umjesto kopački, svuda su tragovi konjskih i kravljih kopita.

- Stadioni, naročito ograđeni su idelano mjesto za siapšu stoke koju nije potrebno pripinjati i vezati jer ne mogu nigdje izaći. Takođe je korisno jer nema potrebe trošiti novac i vrijeme za košenje. Ovako,  konji sve popasu, od jednog dod rugog šesnaesterca pa je korist višestruka – kažu mještani Prijebljega koji podržavaju fudbal i fudbalere ali je za njih ispaša stoke takođe važna.

Tagovi: