Jezero koje se isušuje otkriva mračne tajne: "Naći ćemo još tijela"

Istorijska suša koja zahvata veći dio zapadnih Sjedinjenih Država potvrdila je neke stare sumnje, pa tako jezero Mead kod Las Vegasa otkriva svoje mračne tajne.

Bure sa ostacima ljudskog tijela otkriveno je početkom maja na obali jezera Mead u okolini Las Vegasa nakon što se zbog suše znatno povuklo i smanjilo. Lokalna policija odmah je najavila kako očekuje da će pronaći još tijela i bili su u pravu. Naime, u tom ogromnom rezervoaru, u kojem je nivo vode rekordno nizak, pronađeno je još ljudskih ostataka.

Nivo vode u jezeru počeo je opadati 2000. godine, a situacija postaje sve gora s učestalijim sušama i klimatskim promenama i potvrđuju se neke stare sumnje.

- Jezero se dramatično isušilo tokom posljednjih 15 godina - rekao je poručnik za ubistva gradske policije u Las Vegasu Rej Spenser i dodao: - Vjerovatno ćemo pronaći dodatna tijela koja su bačena u jezero Mead kako nivo vode sve više pada. -

Dvije sestre Lindzi i Linet Melvin koje su veslale na dasci u subotu pronašle su nove ljudske ostatke u zalivu Kalvil.

- Prvo sam mislila da se radi o ostacima ovce, a onda smo krenule malo da kopamo i pronašle ljudske ostatke. Teško mi je bilo da povjerujem da smo zapravo našle ostatke ljudskog tijela - rekla je Lindzi.

Uzrok smrti utvrdiće istražitelji okruga Klark, a "trenutno nema više informacija".

Drugi je to već slučaj pronalaska ljudskih ostataka nakon što je početkom mjeseca pronađeno bure, prilično nagriženo korozijom, a koje podsjeća na industrijski bubanj za skladištenje i u njemu su bili ostaci ljudskog tijela, a uočili su ga ljudi koji su plovili na čamcu. Na temelju pronađenih ličnih predmeta istražitelji smatraju da je osoba, čije posmrtne ostatke temeljno istražuju forenzičari, ubijena 80-ih godina prošlog vijeka.

Obližnji Las Vegas istorijski je bio utočište zločinaca povezanih s mafijom, a za mafiju se vjeruje da je tijela svojih neprijatelja bacala u duboke vode jezera, pišu strani mediji.

nezavisne.com