Kiselinom htjeli da unakaze pjevačicu

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo već dvije godine radi na predmetu "Sky" u okviru kojeg je uhapšen veliki broj osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem različitih krivičnih djela.

Televizija Hayat je u posjedu dijela izvještaja operativnih akcija sarajevske policije koje su sprovedene u saradnji s EUROPOL-om i drugim agencijama.

No ono što je šokiralo bh. javnost je detalj o predmetu protiv Admira Arnautovića, Adnana Maglića i njihove grupe u dijelu koji govori o planu nanošenja teških povreda popularnoj pjevačici Senidah.

U izvještaju se navodi da su u više navrata, koristeći aplikaciju Sky Ecc, planirali i podstrekivali njima poznate osobe da izvrše fizički napad na pjevačicu Senidah tokom njenog boravka u Sarajevu ili na drugim lokacijama koje bi bile pogodne za izvršenje, na način da je prebiju, rane ili da je pospu kiselinom po licu, "svjesni da će na takav način istoj nanijeti teške tjelesne povrede ili joj zdravlje teško narušiti odnosno ugroziti građanski mir što su i htjeli".

U objavljenom dijelu izvještaja se navodi i kako su Admir Arnautović i Adnan Maglić osumnjičeni da su u vremenskom period od polovine 2019. na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije i drugih zemalja, iako su znali da se radi o opojnoj drogi, zajedno, kao korisnici Sky imena “Bendjamin”, “Rock” i “Brzi” organizovali međunarodnu grupu za organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim međunarodnim prevozom, prenosom, proizvodnjom i prodajom opojne droge kokain, cannabis i speed.

U izvještaju se spominju i drugi članovi njihove grupe koji su koristili Sky aplikaciju.

Osumnjičeni Arnautović i Maglić, ali i još nekoliko članova njihove grupe, su trenutno u pritvoru.

Tagovi: