Mala Petra umrla u najgorim mukama

 Dvogodišnja Petra V. umrla je u najgorim mukama svjedoči obdukcioni nalaz koji je u petak stigao u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Mala Petra preminula je nakon što ju je očuh Miloš Nikolić pretukao. Nikolić, koji se sumnjiči sa njeno ubistvo nalazi se u pritvoru, dok je majka djevojčice Jelena T. puštena na slobodu.

Višem javnom tužilaštvu Zaječar u petak je dostavljen obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu u Nišu sa zaključkom u kome se pored ostalog navodi da je kod deteta P. V., smrt nastala nasilno, a nastupila je neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su kod djeteta utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru zatražiće i vještačenje mehanizma nanošenja povreda od strane Zavoda za sudsku medicinu.

Višem javnom tužilaštvu Zaječar dostavljeno je veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije dr Mirjane Filimonović, neuropsihijatra, koja je u svom nalazu navela da je okrivljeni Miloš Nikolić, u vreme izvršenja krivičnog dela za koje je osumnjičen, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će okrivljeni biti upućen na neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, po naredbi ovog tužilaštva.

Slučaj porodičnog nasilja u Zaječaru šokirao je Srbiju. Žrtva je bila dovogodišnja devojčica iz Zaječara, koju je očuh Miloš Nikolić pretukao do smrti. Uhapšena je i majka Jelena T. koja nije prijavila porodično nasilje.

nezavisne.com

Tagovi: