Mališan prodaje krofne da spasi život bolesnoj mami

Sin Branke Dejanović (44), kojoj je prije dvije godine dijagnostikovana promjena u omotaču išijadikusa, nakon biopsije i prisustvo malignog sarkoma mekih tkiva, i koja se i dalje bori sa teškom bolešću, prikuplja novac za njeno liječenje.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija mališana koji na ulici prodaje krofne i peciva kako bi prikupio sredstva.

“Dečko se bori za majku da preživi od raka. Kad to vidim duša me zaboli. Ko može neka pošalje 1661 na 3030”, napisali su Beograđani.

Branka Dejanović je nedavno gostovala i na Kurir televiziji gjde je pričala o svojoj bolesti. Iako je operisana, tumor nije u potpunosti uklonjen, pa se nastavilo sa hemioterapijom i zračenjem X nožem.

Krajem prošle godine uočene su promjene na plućima i karlici, a nakon rezultata biopsije, planira se liječenje u inostranstvu imunoterapijama u vidu peptidne vakcine. Branka se hrabro borila sa bolešću ove dvije godine i nastavlja da se bori, ali joj je potrebna i pomoć, prenosi Kurir.

“Dugo pre nego što mi je postavljena dijagnoza, tri i po godine ranije imala sam tipične probleme sa išijasom. Imala sam bolove u nozi i tako se to završavalo. Odete kod lekara i dobijete nešto da vam bolovi prođu. Uz to idete malo u šetnje i na vežbe. Periodi između tih situacija su bivali sve kraći, a poklopili su se sa periodom pandemije korone kada su bolnice bile u kovid sistemima. Niste imali mogućnost da odete negde osim ako nije hitan slučaj”, kazala je Branka i dodala:

“U nekom trenutku kada sam krenula malo ozbiljnije da to lečim vežbama, fizijatar koji je sa mnom radio je predložio da snimim i donji deo magnetom, jer smo do tad snimali samo lumbalni deo kičme. Kada sam uradila taj snimak uočena je ta promena u omotaču išijadikusa. Ta promena se naziva švanom i po pravilu je benigna”.

Međutim, u njenom slučaju otkriven je maligni sarkom mekih tkiva:

“Niko ne može to da zna unapred. Ako je 99.9 odsto slučaja benigno normalno je da se ima takva pretpostavka. Nisam to toliko tragično shvatala. Zaista sam nailazila na neke reči utehe i nade, bazirane na znanju lekara šta može da se uradi. U početku su prognoze bile zaista optimistične. Međutim taj neki podtip ili mutacija nije odreagovala na hemoterapiju”.

Kada je u pitanju njen kvalitiet života kaže da je on narušen isključivo bolovima.

“Na kvalitet života je uticalo samo bolovima. Kada postoji ta upala bolovi su bili strašni, mada su oni krenuli da se umanjuju već nakon operacije jer je pritisak tumora na nerv popustio. Sada je unazad dva tri meseca ponovo počelo, ali još uvek to nije kontinuirano kao pre operacije. Nadam se da ćemo uspeti da adekvatno odreagujemo, jer to je jedino što mi je preostalo”.

Pomoć u Srbiji za Branku Dejanović

slanjem poruke 1661 na broj 3030, ili uplatom na žiro račune

Dinarski račun: 160-6000001908591-89

Devizni račun: 160-6000001909735-52

Tagovi: