Milomir Durmić novi direktor „Cinema Towera“

Bivši dugogodišnji direktor „Drina osiguranja“ Milomir Durmić novi je direktor preduzeća „Cinema Tower“, saznaje CAPITAL.

Poziciju direktora Durmić preuzima od Vedrana Savića, većinskog vlasnika „Cinema Towera“.

Pored Savića, koji ima 70 odsto, suvlasnici ovog preduzeća su i Sladomir Đurić i Tihomir Rožić koji imaju po 15 odsto vlasništva.

„Cinema Tower“ je firma koja je u centru Banjaluke, na lokaciji bivšeg kina „Kozara“, trebala da gradi neboder, ali su nakon pobune građana koji tu žive i odluke Ustavnog suda koji je proglasio neustavnim regulacioni plan te lokacije, gradska vlast i vlasnik preduzeća postigli dogovor o zamjeni zemljišta.

Objekat će sada biti građen nedaleko od zgrade Vlade RS i u blizini teniske arene.

Durmić je za CAPITAL potvrdio da je imenovan za direktora, te da i dalje ostaje i na poziciji savjetnika predsjednika uprave „Drina osiguranja“ Rajka Dukića na kojoj se nalazi od 2022. godine.

- Na ovu poziciju sam imenovan uz prethodnu saglasnost vlasničke strukture u „Drina osiguranju” i uz saglasnost osnivača „Cinema Towera“. Na dužnost direktora sam postavljen krajem februara do završetka projekta - rekao je Durmić.

Kazao je da „Cinema Tower“ trenutno na lokaciji kod RTV Doma uređuje građevinsku parcelu, a da građevinski radovi još nisu počeli.

- Mi smo u fazi pribavljanja građevinske dozvole. Očekujemo da bi gradnja mogla da krene do polovine godine, ali to ne zavisi samo od nas. Biće izgrađen reprezentativan stambeno poslovni objekat kakav do sada u Banjaluci nije građen, ukupne površine oko 30.000 kvadrata - istakao je Durmić.

capital.ba

Tagovi: