U RS sankcionisao 99 građana zbog kršenja mjere zabrana kretanja

MUP Republike Srpske sankcionisano je ukupno 99 građana koji nisu poštovali Zaključke Republičkog štaba o zabrani kretanja.

-Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim osobama na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 44 građana u Republici Srpskoj. Prekršajno je sankcionisano 55 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12 časova do nedjelje u 18 časova – saopšteno je danas iz MUP RS.

Iz MUP podsjećaju da su od ove zabrane izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za osobe koje nemaju poslodavca, a koje se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Evidentirana je i jedna osoba koja je prekršila izrečenu mjeru izolacije i kojoj je uručen prekršajni nalog, kao i tri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

-Oko 20.50  policijski službenici Policijske stanice Srbac su u mjestu Povelič, opština Srbac uhapsili N.M. iz Srpca, koji je upravljajući sa putničkim motornim vozilom prekršio naredbu o zabrani kretanja u vremenu od 20 do pet časova – naveli su iz MUP RS.

Tagovi: