Narodna biblioteka Srbac: Čitaocima lakše do željenog naslova

Narodna biblioteka Srbac poboljšaće kvalitet usluga koje pruža čitaocima jer će im omogućiti da dođu do knjige koja im je potrebna, bez obzira na to da li se u tom trenutku nalazi na stanju u biblioteci ove lokalne zajednice.

To je omogućeno potpisivanjem ugovora između srbačke biblioteke i Narodne i univerzitetske biblioteke RS kojim će se kulturna ustanova iz Srpca uvezati u bibliotečko-informacioni sistem COBISS, piše Glas Srpske.

Time će se u svakom trenutku moći digitalnim putem provjeriti stanje knjižnog fonda u bibliotekama koje su uvezane u sistem.

- Kada naš član dođe i zatraži određenu knjigu, provjerićemo da li je izdata. Ako jeste, sistem će nam pokazati koja je najbliža biblioteka u blizini Srpca koja ima navedenu knjigu i mi ćemo je obezbijediti međubibliotečkom pozajmicom i dostaviti čitaocu - objasnio je direktor Narodne biblioteke Srbac Branko Savanović.

On je naglasio da će se u svakom trenutku brzom provjerom u bazi podataka znati ko je podigao knjigu, u koje je vrijeme izdata i gdje se trenutno nalazi.

Tagovi: