Neđo Šaran organizuje prvi rodeo u Srpskoj

Ugledni lokalni drvoprerađivač iz Ribnika Neđo Vračar, poznatiji po nadimku Šaran, sprema nesvakidašnji događaj u selu Crkveno i prvi takve vrste u Republici Srpskoj.

Vjerovali ili ne, Neđo Šaran sprovodi završene pripreme za prvi rodeo u Republici Srpskoj. Rodeo koji će imati međunarodni karakter, jer se očekuje učešće takmičara ne samo iz cijele regije, već i iz Amerike koja je kolijevka ove kaubojske vještine, kao i iz daleke Australije.

Nije još određen precizan datum održavanja rodea, ali ukoliko sve bude po planu, rodeo bi trebao biti održan do kraja juna.

Poznato je da nagradni fond iznosi 10.000 KM od čega će najbolji kauboj keširati 5.000 KM, drugoplasirani 2.500 KM, treći 1.500 KM, a hiljadu maraka će osvojiti najljepše obučena kaubojka.

Neđin poznanik Stojan Tomić potvrdio je za naš portal da su pripreme za rodeo u toku, ističući da je ponosan što će njegov stric Stevan Tomić, zvani Ćija ima značajnu ulogu u organizaciji.

- Moj strikan je njemački penzioner i finansijski će podržati rodeo. Jedna od atrakcija će biti na otvaranju manifestacije, jer će se Ćija obratiti na njemačkom jeziku - kaže Tomić.

On dodaje da bi počasna gošća trebala da bude Stanija Dobrijević, ističući da se pokušava stupiti u kontakt i sa Sorajom i Macom Diskrecijom kako bi i njih dvije uveličale i uljapšale prvi rodeo u Republici Srpskoj.

- Zainteresovani učesnici se mogu prijaviti u restoranu kod Davida, gdje će ih u dobrom raspoloženju dočekati knez crkvenski Neđo Šaran - kaže Stojan.

On na kraju ističe da Neđo Šaran pored ljubavi prema konjima iz koje se iznjedrila ideja za organizaciju rodea u narednom periodu planira da se posveti stočarskoj proizvodnji.

- Neđo planira da nabavi nekoliko stotina grla krava rase Holstein i da intenzivira stočarsku proizvodnju na napuštenim pašnjacima u Crkvenom za što očekuje i podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS - kaže Stojan.

mojabanjaluka.info

Tagovi: