Ovo morate poslušati: “Strana tvoga romana”, nova pjesma Bojana Mikulića Mikule

Nova pjesma Bojana Mikulića Mikule, “Strana tvoga romana” , priča je o “onom” danu kada dvije osobe dođu do kraja, kada više nemaju šta jedno drugome da daju osim kritike i uvrede,  ali ipak  iz nekog razloga pokušavaju da opstanu i nastave dalje jer im je sav taj haos nekao postao ugodan i domaći. 

- Pokušao sam da predstavim takav jedan dan u životu. Dan pun suza i smijeha,  dan u kome se konačno oslobađaš svega što te muči, iako nemaš pojma kuda dalje i šta je ustvari ono što ćeš time dobiti.  Ako ljubavi ne dajemo uslove onda ne treba ni da je gajimo na taj način, odnosno da se pretvaramo da je gajimo dok joj samo odlažemo neminovni izdisaj -  kaže Mikula.

Taj strah od kraja obično potkrepljuje sebičnost, ljubomora i loša predviđanja u smislu "Vidjećeš ti kako je bez mene... " .

- Ne znam ko nas je naučio da to tako treba, ali to je totalno bez veze.  Treba biti svjestan  srca i ne mučiti ga.  Ovo nije priča inspirisana samo mojim životom. Masa ljudi ne zna kako da se ispetlja iz sličnih problema. Ja sam opet pokušao da to opišem na jedan pomalo komičan način. Mnogima se slične stvari događaju, samo je uvijek smiješno kada se to posmatra sa strane – navodi Mikula.

Pjesma je, dodaje on, snimana u Prijedoru, Sarajevu, Beogradu i Cirihu. Svirali su : Dinko Kulenović, koji je i autor muzike, Emir Jugo i Alen Hodžić. Video je snimio i montirao Vladimir Žutić.

Sve ostalo Mikula kaže da je radio sam.

Poslušajte kako zvuči:

 

Tagovi: