Pet modnih savjeta koje bi svaka dama trebalo da zna

Čak i najuglijednijim damama koje se razumiju i prate modu, nekad treba pomoć kada je u pitanju odabir garderobe koje će na najljepši način istaći njihovu ljepotu i figuru. 

Pametan izbor garderobe, međutim, ne samo što nas čini otmenim u većini situacija, već nam može i uštedjeti vremena i nešto novca tako što ćemo tačno znati šta da izaberemo i nećemo juriti da isprobamo hrpe komada garderobe.

Kako bismo vam pomogli da uštedite vrijeme, živce i energiju kada je u pitanju biranje i kupovina garderobe, odlučili smo da vam, u ovom tekstu, skrenemo pažnju na 5 van-vremenskih modnih savjeta koje bi svaka dama trebalo da zna. Zato, nastavite sa čitanjem ovog članka, kako biste ih i saznali.

Kvalitetan kaput kao pečat vašeg imidža

Ništa ne daje unikatan aspekt vašem cijelom stajlingu kao, kvalitetno dizajniran kaput pomoću kojeg ćete vladati ulicama ove jeseni

Bilo da su u pitanju, kratki ili dugački, novinarski, kaputi su svakako pečat imidža svake osobe koja vodi računa o svom izgledu. 

Mnogi poznati, luksuzni brendovi proizvode kapute, mantile i jakne vhrunskog dizajna i izgleda koji će definitivno ostaviti utisak na ljude u vašem okruženju, a ovaj brend se najviše izdvaja zbog veoma kvalitetnih materijala koji se koriste pri proizvodnji, doslovno, svakog komada garderobe. 

Kupite par klasičnih komada garderobe koji nikad ne izlaze iz trenda 

Klasični komadi poput kratke crne haljine su osnovni dio ormana svake prave dame. 

Ovakva garderoba je veoma zahvalna zato što će vam biti od koristi još dugo vremena, jer je ipak, kako joj i sam naziv kaže, klasična modna postavka koja nikad ne izlazi iz stila.

Pored kratke crne haljinice, klasična bijela majica, šik blejzer i par farmerki koje vam odlično pristaju takođe čine temelj ormana svake dame koja vodi računa o svom stajlingu.

Očistite vaš orman - riješite se odjeće koju ne nosite 

Nažalost, veoma je lako pretjerati sa količinom odjeće u ormanima, mnogim damama, šoping je omiljeni hobi ali i terapija i način da se oslobode stresa. Dokazano je da šoping zaista ima terapeutske sposobnosti, pa iz tog razloga, to u potpunosti podržavamo. 

Međutim, pretrpani ormani i garderoberi su nešto što je veoma ružno, nepraktično i opterećujuće. Mnoge žene u svojim ormanima imaju komade odjeće koje nisu nosile godinama ali im predstavljaju sentimentalnu vrijednost pa ih iz tog razloga i dalje čuvaju. 

Savjetujemo vas da se riješite viška stvari i ostavite prostora isključivo za komade garderobe koje često nosite. Zapamtite, u savremenom svijetu, manje je uvijek više.

Uštedite nešto novca na jednostavnim komadima - jednostavnost je uvijek u modi 

Svijet mode često umije biti prilično skup, međutim, na sreću mnogih, ne koštaju svi komadi garderobe čitavo bogatstvo. 

Kada su u pitanju stvari za svaki dan, poput majica, bluza i kežualnih košulja, nema potrebe da trošimo mnogo novca jer ovu vrstu garderobe možemo naći po veoma pristupačnim cijenama.

Garderoba za svaki dan je, često, jednobojna i služi, kao što nam i sam naziv govori, za svakodnevno nošenje. Zato vas savjetujemo da, kada kupujete, garderobu za svaki dan, razmišljate ekonomično, i zaobiđete skupe brendove.

U savrijemenom dobu se veoma lako mogu naći visoko-kvalitetni komadi za svaki dan, a novac koji uštedite, možete iskoristiti za kupovinu skuplje garderobe poput, jakni, kaputa, mantila i haljina.

Birajte garderobu u skladu sa svojim atributima

U svijetu mode, veoma je važno da se oblačite u skladu sa svojim izgledom. Svi smo drugačiji, i to je upravo ono što nas čini unikatnima, zato iskoristite sve svoje atributei istaknite ih na šik i moderan način.

Ukoliko imate jake ruke, duge i vitke noge ili figuru pješčanog sata, slobodno iskoristite sve svoje adute u svoju koriste i naglasite ih svojom garderobom kako biste postigli šik i samouvjeren izgled.

Stil se razvija vremenom - zato ne žurite nigdje 

Kada je riječ o svijetu mode, trendovi se mijenjaju brzinom svjetlosti, a mnoge od njih čak ni iskusni eksperti ne mogu ispratiti u potpunosti

Iz tog razloga, ne uzrujavajte se, ukoliko neki trend ne ispratite do kraja, ukoliko se držite ustaljenih pravila i klasičnih modnih komada, ostavićete utisak šik dame od stila u kojoj god situaciji da se nađete. 

Nadamo ste da ste iz ovog teksta izvukli par korisnih savjeta koji će vam pomoći da uspješno i sa lakoćom podignete vaš smisao za stil na viši  nivo, na što efikasniji način.