Pijani vozač tokom preticanja usmrtio dječaka

​Policijska uprava međimurska oglasila se o stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče poslijepodne dogodila, a u kojoj je smrtno stradao 12-godišnji dječak.

Pijani vozač bmw-a divlje je preticao kamion i mercedes, pa pokosio dječaka i na mjestu ga usmrtio.

Nesreća se dogodila juče oko 17.30 na raskrsnici ulica Zrinskih i Vladimira Nazora u Štefancu.

Prema saopštenju policije, 44-godišnji vozač bmw 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao je Ulicom Zrinskih, pod dejstvom alkohola od 0,79 g/kg te je preticao trenutno nepoznato teretno vozilo i automobil mercedes, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 51-godišnja žena i skretala u Ulicu Vladimira Nazora.

- Vozač bmw se prije preticanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno, preticao je preko 'pune linije' i neposredno ispred raskrsnice, zbog čega je prednjim dijelom 'bmw' udario u prednji bočni dio Mercedesa.

Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po pločniku i trotoaru te udara stražnjim dijelom u bicikl na kojem se na trotoaru nalazilo dijete. Tokom siline udara dijete je tijelom udarilo u obližnji saobraćajni znak, dok je 'bmw' zadnjim dijelom udario u betonski stub javne rasvjete i drugi saobraćajni znak. U nastavku rotiranja 'bmw' je prednjim dijelom udario u drugo dijete (pješaka) te bicikl kojeg je guralo prelazeći zebru - navedeno je u saopštenju.

- Na mjestu događaja doktor u sastavu ekipe hitne medicinske pomoći konstatovao je smrt djeteta, koje se na biciklu nalazilo na trotoaru, dok su drugo dijete (pješak) i 46-godišnji putnik iz bmw-a prevezeni u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili povrede, koje će se naknadno okvalificirati - saopštila je policija napominjući da je vozač "bmw" uhapšen.

On će tokom današnjeg dana uz krivičnu prijavu zbog počinjenja krivičnog izazivanje saobraćajne nesreće u saobraćaju, biti predan pritrvorskom inspektoru Policijske uprave međimurske.

nezavisne.com

Tagovi: