Policija otkriva jezive detalje: Vanjin otac učestvovao u kidnapovanju

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski održao je konferenciju za medije, na kojoj je rekao da je otac 14-godišnje Vanje Gorčevske učestvovao u njenoj otmici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvijetlilo slučaj, obezbijeđeni su dokazi. Petoro osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedno je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan zbog umiješanosti u otmicu - rekao je Spasovski, a prenosi Nova.rs.

Prema njegovim riječima, drugi ubijeni Panče Žežovski (74) nije bio povezan sa Vanjom, ali mu je zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo. Maloletnica je, prema navodima ministra policije, oteta sa ulaza u kuću nakon što je otac prethodno podijelio informacije sa otmičarima.

Glavni organizator i izvršilac koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 časova ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih je ministarstvo unutrašnjih poslova moglo da dođe, izvršio je ovo krivično djelo. Učiniću sve da ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo - rekao je Spasovski.

nezavisne.com

Tagovi: