Poslije Tome Zdravkovića, stiže film o Džeju

Džej Ramadanovski preminuo je u nedjelju 6. decembra 2020. godine, a njegova iznenadna smrt šokirala je cijeli region. U ponedjeljak će biti obilježena prva godina smrti legendarnog pjevača, a prema pisanju srbijanskih medija snimat će se biografski film o Džeju, koji je podržala komisija Filmskog centra Srbije. Nakon Tome Zdravković, Džej stiže na filmska platna.

Film će se zvati po legendarnom hitu "Nedjelja", a radit će se prema scenariju Stefana Boškovića, a u fokusu će biti pjevačevo djetinjstvo i odrastanje u domu.

-Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog data je bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pjevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspješnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude, navodi se, pored ostalog, u obrazloženju članova komisije, koji predviđaju da je riječ o potencijalnom kino hitu.

(Dnevni avaz)

Tagovi: