Poznato stanje trudnice koja je pokušala da se ubije, kuća u kojoj je trpjela zlostavljanje (FOTO)

Trudnica Ivana G. koja je jutros pokušala samoubistvo tako što se polila benzinom i zapalila je van životne opasnosti i neće biti prevremenog porođaja. Prema informacijama iz Kliničkog centra u Kragujevcu, gdje je hospitalizovana, njoj je izgorjelo 12 odsto kože.

Ona je trenutno u dobrom opštem stanju, vitalni parametri su joj dobri. Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prijevremeni porođaj. Beba za sada nije ugrožena. Na osnovu sadašnjeg ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mjesecu. Zbog opekotina je konsultovan i plastični hirurg. Procjena je da je zahvaćenost tijela opekotinama otprilike 12 odsto od ukupne površine. Biće pod nadzorom plastičnog hirurga – kažu lekari UKC Kragujevac.

Mještani sela Bresnica i dalje su u šoku zbog događaja koji je uznemirio sve žitelje ovog malog mjesta u blizini Čačka.

- Ona se ovdje relativno skoro doselila, kad se udala za našeg komšiju. Odlazila i vraćala se. On je takođe razveden. Viđali smo je ponekad kroz selo, ali se sa nama nije pretjerano družila. Vidjeli smo i da je trudna, a koja muka ju je naterala da pokuša samoubistvo ne mogu ni da zamislim. Da li su imali problema u braku o tome ne bih mogla ništa da vam kažem - izjavila je za RINU mještanka sela Bresnica.

U dvorištu kuće u kojoj se jutros dogodio incident mirno je i tiho. Ništa ne ukazuje da je vrlo lako moglo doći do velike tragedije.

Prema navodima medija i izjavama njene rođake, nesrećna žena je već duže vrijeme trpjela fizičko nasilje i pretpostavlja se da je to bio okidač zbog kog je odlučila da digne ruku na sebe.

Ivanini poznanici pričaju da je ona rodom iz kragujevačkog sela Cvetke, da ima troje djece iz prvog braka, kao i da je bila udata u Vrnjačkoj Banji. Zbog čestog maltretiranja i nasilja, Ivana se vratila u rodno mjesto, odakle je ubrzo otišla u Bresnicu, da živi sa muškarcem koji je stariji od nje tridesetak godina, i koji, takođe, iza sebe ima brak i dvoje djece iz te zajednice, pišu Novosti.

- To je čovjek koji ima problem sa alkoholom. Ne zna niko zašto je ona otišla kod njega da živi. Čuli smo i da je nedavno bila pobjegla u Ivanjicu kod trećeg muškarca, ali da se ubrzo vratila u Bresnicu. Sve nas je ova vijest potresla, posebno zbog toga što ona uskoro treba da se porodi - rekli su Bresničani, koji vjeruju da se Ivana na ovaj korak odlučila zbog teškog života u braku.

 

srpska.info