Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović zadovoljan nakon sastanka u Srpcu

Predsjednik Demokratskog saveza DEMOS Nedeljko Čubrilović rekao je nakon sastanka Regionalnog odbora Lijevče, održanom u Srpcu,  da je ova stranka spremna za predstojeće lokalne izbore. Čubrilović je pohvalio rad lokalnih i regionalnih odbora i precizirao da se stranka na čijem je čelu prijavila za izbore u 57 lokalnih zajednica. Za to  je trebalo prikupiti više od dvanaest hiljada potpisa.

 - Očekujem dobre rezultate. Imamo dobre kandidate u svim lokalnim zajednicama. Nastavljamo dobru saradnju sa našim koalicionim partnerom, Savezom nezavisnih socijaldemokrata. Tamo gdje budemo imali načelničke kandidate očekujemo njihovu podršku , rekao je Čubrilović.

Istakao je da je ova regija dobro organizovana zahvaljujući, između ostalih, predsjedniku Regionalnog odbora za Lijevče Vladimiru Jankoviću iz Gradiške.

- Imamo regije koje su i bolje organizovane kao što je zvornička, Sarajevsko-romanijska, Bijeljina, a u tu spada i ova. Hercegovina je dobro organizovana. U određenim regijama imamo manjih problema, ali ukupno stanje je dobro rekao je Čubrilović.

Predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a za Lijevče Vladimir Janković rekao  je da su procjene stranke da će u Izbornoj jedinci dva imati sedam do devet odbornika, a riječ je o gradu Gradiška i opštinama Srbac, Laktaši i Prnjavor.

- Nadam se da ćemo to i ispuniti. Kada je riječ podršci za jednu poziciju  gradonačelnika i tri pozicije načelnika tu smo dali podršku  Savezu nezavisnih socijaldemokrata, jer smo imali koaliciju koja se prenosi sa republičkog nivoa , rekao je Janković.

Predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Srbac Ljubo Rakić rekao je da je ovaj odbor spreman za izbore, te da je u fazi pripremanja odborničke liste.

- Pripremamo listu i određujemo mjesta na listi. Očekujemo jednog odbornika a potajno se nadamo da bismomogliosvojiti I dva odbornička mandata, rekao je Rakić.

Očekivanja u Demokratskom Savezu DEMOS  su četiri odbornika u Gradišci, te jedan ili dva u Srpcu Laktašima i Prnjavoru.

Boško Grgić

Tagovi: