"Prijatelji" se opraštaju od Čendlera

Holivud se putem društvenih mreža oprašta od omiljenog TV glumca Metju Perija iz serije "Prijatelji" koji je pronađen mrtav u 54. godini života u subotu u kući u Los Anđelesu.

Američki mediji javljaju da je Peri pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi te da se navodno utopio.

Kolegica iz "Prijatelja" Megi Viler, koja je glumila njegovu djevojku Dženis u prvoj sezoni, podijelila je na Instagramu scenu iz serije na kojoj se smije s Čendlerom Bingom, omiljenim junakom serije.

- Kakav gubitak. Metju Peri, nedostajaćeš nam svima. Nastavlja živjeti radost koju si mnogima donio u svom prekratkom životu. Osjećam se blagoslovljenom za svaki kreativni trenutak koji smo dijelili - rekla je.

Od Perija se oprostio i kanadski premijer Džastin Trudo, koji glumca porijeklom iz Kanade poznaje iz škole koju su zajedno pohađali.

- Nikada neću zaboraviti igre u školskom dvorištu koje smo se igrali i znam da ljudi širom svijeta nikada neće zaboraviti radost koju im je on donio. Hvala ti što si nas nasmijavao, Metju. Voljeli smo te -i nedostajaćeš - napisao je.

Šenen Doerti, zvijezda serije "Beverly Hills", oprostila se na Instagramu od prijatelja s kojim je odrasla.

- Nekad smo bili banda. Svi zajedno smo odrasli družeći se u kafiću Formosa. Uvijek je bilo smijeha - Met, Rodžer, Dejvid i Roksana. Uvijek smo se zabavljali i bili podrška jedni drugima. Met i ja smo imali spoj na Valentinovo. Htio je rezervisati restoran u Malibuu, ali nije mogao pa je to moj tata učinio umjesto njega. Cijelu veče pričao je o njemu. Naše prijateljstvo trajalo je dugo, zapravo cijeli život. Znam da će mnogi žaliti, posebno naša mala družina. Nedostajaće mnogima. Osjećam šok i tugu - napisala je.

Morgan Fairčajld (73), majka Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", šokirana je Perijevom smrću.

- Srce mi je slomljeno zbog prerane smrti moga "sina". Šokirana sam gubitkom takvog briljantnog glumca. Želim izraziti saučešće porodici i prijateljima - napisala je.

 

Tagovi: