Rapsodija KKI Vrbas u Sanskom Mostu

Igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ maestralno su odigrali današnje dvije utakmice, drugog kola NLB lige, u Sanskom Mostu.

Aktuelni šampioni su zabilježili dvije uvjerljive pobjede te su bez poraza okončali ovu kalendarsku godinu.

Banjalučani su u prvom susretu, u derbiju ovog kola, za rivala imali ekipu Sana Sarajevo, poslije mnogo bolje partije su stigli do više nego zasluženog trijumfa, 85:61.

Uslijedio je okršaj sa Zagrebom kojeg su deklasirali sa 87:58, iako im je ovo bila druga utakmica zaredom što nije nimalo lako, ali su igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ još jednom pokazali da su daleko najkvalitetnija ekipa u regionalnom takmičenju.

Ovim su potvrdili da su i za ovu sezonu glavni kandidati za osvajanje još jednog šampionskog naslova, i to bi im bilo sedmi put uzastopno.

Treba naglasiti da je voljom žrijeba nova sportska kolica koja poklanja NLB liga dobio igrač Vrbasa Pero Kuzmanović.

– Ekipa je fantastično odigrala obje utakmice i zaslužuje iskrene čestitke. Bog nas je pogledao kada smo vidjeli da je Pero Kuzmanović dobio nova kolica koja su izuzetno skupa. Srećni smo i zadovoljni zbog toga, kao i radi činjenice što smo bez poraza okončali ovu godinu. S toga s pravom kažem kako je Košarkaški klub invalida „Vrbas“ poodavno posato ponos Banjaluke, Republike Srpske, ali i BiH i cijelog regiona – riječi su Marinka Umičevića, predsjednika kluba.

Tagovi: