Rekordno prodata igra koju je kreirao samo jedan programer

Dok fanovi s nestrpljenjem iščekuju objavu naredne igre developera pod nadimkom ConcernedApe, mnogi i dalje nastavljaju da kupuju njegovu prethodnu igru: Stardew Valley.

Igra je objavljena 2016. godine, i tokom vremena je postajala sve bolja, a ovo se odrazilo i na komercijalni uspjeh naslova. Stardew Valley je do sada prodat u više od 20 miliona primjeraka.

Tokom septembra 2021. godine izvještaji su pominjali da je Stardew Valley prodat u 15 miliona kopija, što je i tada bio impresivan rezultat, posebno ako se zna da je igru u najvećoj mjeri razvila jedna osoba.

Od tada, studio Erika Baronea je najavio novu igru, koja nosi naziv Haunted Chocolatier. Čak je i najava nove igre imala pozitivan uticaj na prodaju Stardew Valley naslova, koji je samo na PC platformi prodat u preko 13 miliona primjeraka.

Rezultat od ukupno prodatih više od 20 miliona primjeraka, Stardew Valley čini jednom od najprodavanijih igara. Naslov je samo tokom prva dva mjeseca od objave prodat u više od milion primjeraka, prenosi B92.

 

nezavisne.com

Tagovi: