Sjajne vijesti za Đokovića: Australija ukinula obaveznu vakcinaciju

Jedan od najboljih tenisera današnjice Novak Đoković mogao bi da naredne godine učestvuje na Australian Openu pošto će od prve polovine jula važiti propisi koji dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u zemlju u koju se odvija prvi Grand Slam u sezoni.

Ova vijest je objavljena na stranici ministarstva zdravlja Australije.

Počev od srijede šestog jula, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa navedeno je na stranici ministarstva zdravlja.

Ubrzo je  tu vest je potvrdio i ministar Mark Buttler.

Ministarstvo je poslušalo preporuku eksperata, a sada su jedina pravila za putovanje ona koja propisuju avio kompanije koje i dalje traže nošenje maski u avionu.

Novak Đoković je u januaru prošao pakao u Australiji nakon što mu je prvobitno data dozvola da doputuje i takmiči se nevakcinisan na osnovu medicinskog izuzetka, da bi posle toga bio priveden i na kraju deportovan, a automatski mu je određena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

Novak je morao da plati troškove suđenja, a što se tiče zabrane ulaska u Australiju, to se može revidirati pred sljedeći Australian open.

Naime, postoje izuzeci od zabrane u slučaju “izuzetnih okolnosti“, ako u interesu Australije bude da Novak učestvuje.

Kako je u maju došlo do promjene vlasti i odlaska premijera Scotta Morrisona i ministra za imigraciju Alexa Hawkea koji su bili ključni u progonu Đokovića, treba očekivati da Srbinu bude dozvoljen odlazak u Melburn.

ba.n1info.com