Službenici RUGIPP-a ponovo na sudu

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je oslobađajuću presudu dvojici šefova i saradnicama u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP), optuženima za zloupotrebe teške 7,43 miliona maraka. Predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjoj Luci.

U optuženičke klupe ponovo će sjesti pomoćnik direktora RUGIPP-a Aleksandar Deurić, načelnik Odjeljenja za nadzor Dragan Grulović, te službenice za pravne poslove Doris Kremenović i Željka Milinković. Vijeće je uvažilo žalbu tužilaštva te je ukinulo prvostepenu presudu  i predmet je vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

Deurić, Grulović i Kremenović terete da su iskoristili službeni položaj te nezakonito omogućili da firma "Naš Dom" stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u banjolučkoj Grčkoj ulici čime su im pribavili 2,18 miliona KM. Grulović i Kremenović  su optuženi da su nezakonito omogućili da firma "Građa" stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banja Luka oštećena za 5,25 miliona KM.

Trećom tačkom optužnice Grulovića i Milinkovićevu terete za trgovinu uticajem, odnosno da su dogovarali obustavu istrage u predmetu "Varnica Marija" koju je vodilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

mojabanjaluka.info