Sutra počinju prijave za pomoć mladima od 100 KM, pravo imaju i mlađi od 18

Prijave za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM mladima u Srpskoj počinju sutra i trajeće sve do 25. jula.

Prijave će biti elektronskim putem preko portala Ministrastva finasija RS, putem OVOG linka.

- Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM ostvaruju mladi, koji na dan 1. jula 2022. godine imaju od 16 do 29 godina, odnosno rođeni od 1. jula 1993. godine do 1. jula 2006. godine - navode iz Ministarstva finansija.

Kako dodaju, da bi ostvarili pravo na jednokratnu pomoć, mladi moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, te imati prebivalište u Srpskoj ili biti građanin Brčako distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Srpske.

- Prilikom podnošenja prijave potrebno je unijeti sljedeće podatke, ime i prezime, JMB, broj bankovanog računa koji glasi na ime podnosica prijave, te naziv banke u kojoj se nalazi račun na koji će biti isplaćen novac - navode iz resornog ministrastva.

Pored ovih podataka biće potrebno označiti i mjesto prebivališta, odnosno da li je prebivalište u Srpskoj ili Brčko distriktu BiH.

- Potrebno je pravilno popuniti prijavu, a ukoliko neki od navednih parametera u prijave nije dobro upisan prijave neće biti moguća - ističu iz resornog ministrastva.

Podsjećamo, ovo nije jedina pomoć mladima u Srpskoj.

Naime, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u septembru biti doznačen još jedan iznos od 100 KM.

 

nezavisne.com

Tagovi: