Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice

Trudnica stara 22 godine iz Cazina teže je povrijeđena jučer kada je na nju nasrnuo pas lutalica, a ovaj nemili događaj desio se u naselju Vilenjača.

Prema dostupnim informacijama iz policije, napad se dogodio kada je nesretna žena prolazila ulicom u pomenutom naselju, te ju je u tom trenutku napao pas.

U strahu, ona je počela trčati, te se u panici saplela, pala i doživjela teže povrede, a nakon što joj je pružena prva pomoć u Domu zdravlja u Cazinu, prebačena je u Kantonalnu bolnicu na dalje liječenje.

Ovaj incident je još jednom upozorio na problem pasa lutalica u ovome gradu i potrebu poduzimanja mjera kako bi se osigurala sigurnost građanima, posebno u naseljenim područjima.

Broj pasa na ulicama ovoga grada značajno se povećao poslednjih mjeseci, a u Cazinu ne postoji sklonište za napuštene životinje gdje bi se oni eventualno mogli smjestiti.

Identične probleme, kada je riječ o psima lutalicama, dijele i svi drugi gradovi i općine na području Unsko sanskog kantona, jer ne postoji sistemsko rješenje za napuštene životinje, a sve mjere koje se poduzimaju po tom pitanju imaju kratkoročne efekte.

nezavisne.com

 

Tagovi: