Povelič: U toku humanitarna akcija "Da Nebojša dobije novi dom"

Teška životna priča Nebojše Vučenovića (37) iz Poveliča, koji već godinama živi sam u trošnoj kući staroj gotovo pola vijeka, motivisala je Srpčane da se udruže i pokrenu akciju na izgradnji novog doma.

Ovaj mladić zbog nedovoljnih primanja nije u mogućnosti da adaptira kuću za normalan život. Krov koji prokišnjava i popucali zidovi puni vlage prijete da mu ugroze zdravlje što bi dodatno otežalo životnu situaciju u kojoj se nalazi jer je u djetinjstvu zadobio tešku povredu glave koja je prouzrokovala otežan hod i paralizu desne ruke.

Jedan od inicijatora akcije, Dragan Vukobratović, kaže da se spontano rodila ideja da se pomogne Nebojši što je naišlo na podršku brojnih humanitaraca iz Republike Srpske i dijaspore, tako da je već prikupljena određena suma novca .

,,Početkom avgusta trebalo bi da počnu radovi na izgradnji nove montažne kuće , tako da apelujemo na sve one koji su u mogućnosti na bilo koji način da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da zajedno omogućimo da Nebojša dobije novi dom prije ove zime. Hvala svima koji su do sada dali svoj doprinos ovoj akciji ali ostalo je još dosta posla da bismo mogli reći da smo ispunili zacrtani cilj , a to je da Nebojša useli u novu kuću I nastavi da živi u normalnim uslovima za život čovjeka”, kaže Dragan Vukobratović.

Svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da mu pomognu u izgradnji nove kuće mogu to učiniti uplatom sredstava na Nebojšin žiro račun koji je otvoren na broj: 562 099 8095 3816 80 kod NLB banke, za devizne uplate: IBAN: BA395620108129858095, SWIFT BIC: RAZBBA22, ili da se jave organizatorima akcije, Draganu Vukobratoviću na broj 065 545 676 i Danki Petrović na broj 066 317 756 gdje će dobiti više informacija.