U vrijeme policijskog časa pekli jagnje kod Srpca, 11 lica sankcionisano

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, na području teritorije koju operativno pokrivaju zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, u protekla 24 časa sankcionisali su jedanaest građana.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Srbac, 08.04.2020. godine oko 20,30 časova na izletištu u mjestu Ćukale, opština Srbac, zatekli su jedanaest lica koji nisu poštovali Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske kojom se naređuje zabrana kretanja svim licima bez obzira na godine života u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, na način da su isti zatečeni kako peku jagnje na ražnju.

Licima koja nisu poštovala Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdati su prekršajni nalozi po članu 22. Zakona o javnom redu i miru.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2’’ i ’’ bolesti COVID-19’’ bolesti na teritoriji Republike Srpske.