Vasiljević: Kod migranata pronađeno oružje i obilježja OVK

 Policija Srbije je nakon oružanog incidenta na području Horgoša u prihvatne centre prebacila oko 1.000 migranata, a prilikom pretrage terena pronađeno je automatsko oružje i obilježja OVK, rekao je pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.

Vasiljević je naveo da je pronađeno uglavnom automatsko oružje, pištolji i određena količina municije, a kod određenog broja lica pronađena obilježja "OVK" na kapama, šalovima i kačketima, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

- Što se tiče oružanog incidenta u četvrtak, nakon prijave pucnjave, oružanog sukoba između grupe krijumčara i iregularnih migranata, policija je odmah reagovala i preduzima intenzivne mere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog dela. Uglavnom je riječ o državljanima Avganistana i Maroka - rekao je Vasiljević.

On je naveo da se šest osoba javilo sa povredama u bolnici u Subotici i oni se nalaze pod policijskim nadzorom.

Nastavljamo dalji intenzivni rad. Obavljaju se razgovori i nastavlja rad u saradnji sa drugim bezbednosnim službama. Po nalogu ministra unutrašnjih poslova akcija traje na celoj teritoriji Srbije, pojačano je prisustvo policije - rekao je Vasiljević.

On je poručio da građani Srbije mogu da budu potpuno spokojni, jer policija u potpunosti obezbjeđuje red i mir i sigurnost na cijeloj teritoriji Republike.

Vasiljević je rekao da je po nalogu ministra unutrašnjih poslova formirana i nova radna grupa koja se bavi bezbjednosnim pitanjima posebno prema teritoriji Mađarske, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

U radnu grupu uključeni su pripadnici Uprave granične policije, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Uprave policije, Specijalne antiterorističke jedinice i policijskih uprava, kao i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a.

Vasiljević je pozvao građane da odmah prijave policiji ukoliko osjete "bilo kakav nespokoj" kada se nađu u blizini migranata. 

glassrpske.com