Željeznice FBiH podijelile jednokratnu pomoć svojim zaposlenima

Željeznice Federacije BiH danas su svojim radnicima podijelile jednokratnu pomoć u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu usljed inflacije i rasta potrošačkih cijena.

Direktor ŽFBiH Enis Džafić rekao je Feni da je danas izvršena isplata za 2.659 radnika ŽFBiH u iznosu od po 800 KM. Napomenuo je da su jednokratnu pomoć dobili svi radnici Željeznica FBiH izuzev članova Uprave.

– Željeznice FBiH su lider u prevozu roba na tržištu BiH. Smatramo da Željeznice FBiH u poređenju sa sličnim preduzećima u regionu, u zemljama koje nisu u EU, trenutno imaju najbolju poziciju kako sa finansijskog aspekta, tako i sa obimom rada po kilometru pruge. Također, u ŽFBiH su veća i primanja radnika – rekao je Džafić za Fenu.

Željeznice FBiH su, prema njegovim riječima, u osam mjeseci ove godine ostvarile operativnu dobit od 14,9 miliona KM. Napomenuo je da izmiruju redovno sve svoje obaveze prema Poreskoj upravi, kao i obaveze koje su nastale u ranijim godinama.

Ono što je neophodno u cilju poboljšanja uslova za prevoz robe i putnika, kako je dodao, jeste da se odvoje značajnija sredstva za modernizaciju željezničke infrastrukture u skladu sa Transportnom strategijom željezničkog saobraćaja koju su usvojila oba doma Federalnog parlamenta.

 

srpskainfo.com