Danci se žale na "blatnjavu tačku", poznati sudija brani Borjana

Mediji u Danskoj naveliko se bave porazom Kopenhagena u penal seriji susreta sa Crvenom zvezdom.

"Blatnjava tačka", umjesto "bijela tačka", to je termin koji se koristi da se opiše mjesto sa kojeg su igrači dva tima izveli ukupno 22 jedanaesterca.

U "Ekstra Bladetu" su se time bavili toliko da su se pitali da li su igrači dva tima mogli da zatraže od sudije da se izvodi na drugoj strani terena.

Poznati danski arbitar Klaus Bo Larsen upitan je da li je sudija sam mogao da odluči da se penali izvode sa druge strane.

- Ne, jer su uslovi isti za oba tima. Međutim, da su igrači to zatražili, moglo je da se nešto uradi. Lično, ne sjećam se da sam vidio više izvedenih penala - kaže Larsen.

On smatra da su uslovi za izvođenje penala bili nemogući.

- Nikad nešto slično nisam vidio. Bilo je situacija kada su igrači teško postavljali loptu na mjesto izvođenja penala i da su zakačili busen trave prilikom izvođenja, ali ovo mislim da je bilo zaista užasno stanje terena. Da su kapiteni oba tima rekli da su uslovi za izvođenje neregularni, onda je mogla da se promijeni strana, ali to je bila sportska odluka - kaže poznati sudija.

Mnogi navijači danskog kluba su preko Twittera tvrdili da je posljednji penal koji je izveo Vind trebalo da bude ponovljen jer je po njima Milan Borjan iskoračio sa gol linije prije vremena, ali Larsen se nije složio sa tom ocjenom.

- Ne, nema šanse da je sudija tako nešto mogao da vidi. Uvijek možete da se na nešto vadite, pa i Gritebust je dodirivao prstima prečku - dodao je Larsen.

Po novom pravilu, golman može da iskorači, ali jedna noga mora da mu bude na gol liniji. Po njemu, arbitar iz Litvanije Gediminas Mažejka odradio je veoma dobar posao na ovoj utakmici.

Tagovi: