Novak u ponoć izlazi na teren protiv Rusa koji ga je dobio ove godine

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u subotu u ponoć polufinale mastersa u Sinsinatiju protiv Rusa Danila Medvedeva.

To će biti njihov peti okršaj, Novak vodi sa 3:1, ali u poslednjem duelu odigranom u aprilu ove godine na mastersu u Monte Karlu, Medvedev je napravio iznenađenje i savladao Srbina u osmini finala sa 6:3, 4:6, 6:2.

Na turniru u Sinsinatiju Medvedev je zabeležio četiri trijumfa bez izgubljenog seta, a od poslednjih devet mečeva poražen je samo u finalu Montreala od Rafaela Nadala.

Novak vjeruje da je Rus pun samopouzdanja.

– Igrao je finala u Vašingtonu i Monteralu, ovde nije ispustio ni set. Kada pobedite u mnogo mečeva, dobijate samopouzdanje. Ne griješi mnogo, odlično se kreće, ima jak servis, biće to svakako veliki izazov za mene – rekao je Đoković.

Rus smatra da će Đoković želeti da mu se revanšira za taj poraz u kneževini, ali isto tako rekao je da ima veliko poštovanje prema njemu, piše Srpskainfo.

– Novak je Novak, zapravo više nema šta da se kaže o njemu, osim da gajim ogromno poštovanje prema njemu. Ne znam da li će željeti da se osveti. Radoznao sam da vidim. Trebalo bi da pitate njega, ali da, vjerovatno će željeti revanš, želi da pokaže da je on broj jedan na svetu. Biće sjajno polufinale.  – ističe Medvedev.

Polufinale Đoković – Medvedev na programu je u subotu u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

Tagovi: