Turizam pospješili vaučeri: Ostvarena rekordna turistička posjeta u RS

Republika Srpska bilježi rekordnu turističku posjetu i tome je značajno doprinijela mjera Vlade Srpske za investiranje više od pet miliona KM u dodjelu turističkih vaučera građanima, izjavio je danas pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Predrag Tešić.

On je rekao da postoji mogućnost, i o tome se razgovara, da se napravi zajednički projekat sa Srbijom i da građani mogu da koriste turističke vaučere svoje zemlje i u Srbiji i u Srpskoj.

– Imamo čime da se pohvalimo u Republici Srpskoj, imamo turističke bisere kao što su Trebinje, Višegrad, Banja Vrućica i Banja Luka, a i Bijeljina ima čime da se pohvali sa 1.000 ležajeva za turiste i fenomenalnom naplatom boravišne takse, po čemu može biti primjer drugim sredinama – naveo je Tešić.

Bijeljina je bila domaćin centralnog obilježavanja Svjetskog dana turizma koji je okupio turističke radnike iz svih krajeva Republike Srpske i bio prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je novinarima da je ovogodišnja tema manifestacije ponovno promišljanje o turizmu i najavio unapređenje turističke ponude i promociju destinacija uz podršku Vlade Republike Srpske.

 

srpskainfo.com