Zaradio milione, a danas je beskućnik (VIDEO)

Bivša NBA zvijezda Delonte West (40) iza sebe ima tužnu životnu priču.

Nakon sportske karijere je propao i završio kao beskućnik i ovisnik. Ovaj bivši NBA košarkaš snimljen je u Dallasu kako doslovno prosi na ulici za hranu.

Riječ je o čovjeku s impresivnom košarkaškom karijerom iza sebe, igrao je u Bostonu, Dallasu i Clevelandu, gdje je bio suigrač LeBronu Jamesu. U karijeri je zaradio 16 miliona dolara.

No, nesrećnom Westu dijagnostifikovan je bipolarni poremećaj, odao se porocima, spiskao novac i život mu se sasvim raspao. Danas je beskućnik i ovisnik, a zbog svoga stila života više je puta imao problema s policijom.

Svojevremeno je snimljen kako učestvuje u uličnoj tučnjavi, a kada ga je jedan navijač pitao je li on bivša NBA zvijezda, West je odgovorio: “Više nisam u tom životu”.

Nesrećnom Westu pokušao je pomoći Mark Cuban, američki milijarder i vlasnik Dallasa. Međutim, ovih je dana objasnio da je odustao od toga.

- Odvedemo ga na odvikavanje na Floridu, a on uzme stvari, baci ih preko ograde i nestane - rekao je Cuban.

Cuban je nekoliko godina pokušavao pomoći Westu. Bivši košarkaš nakon boravka na rehabilitaciji čak je i dobio posao i činilo se da staje na noge. No, ovisnost je bila jača od svega, prenosi Večernji.hr.

Tagovi: